Ostatnie bilety na pierwszą w Polsce konferencję dietetyczną w formule Questions&Answers!

Masz pytania? Zadzwonimy!
Skorzystaj z naszego formularza kontaktowego, aby szybko uzyskać odpowiedzi na swoje wątpliwości lub zgłosić swój udział w wydarzeniu.
Cena zmieni się
11 września
 
27 września 2025 r.
WARSZAWA | ONLINE

Konferencja Food Forum Questions&Answers

Nutrihacking

Jak prawidłowe odżywianie może wydłużyć i polepszyć jakość życia Twoich pacjentów?

error
NOWA FORMUŁA: 20 min merytorycznego wykładu + 20 min Q&A!
Zobacz program
Do końca
promocji pozostało:
 

Konferencja Food Forum Questions&Answers

Nie starzeje się ten, kto zdrowo się odżywia, stosuje odpowiednio dobraną suplementację i probiotykoterapię, zachowuje prawidłową higienę snu i regularnie uprawia aktywność fizyczną

– tak z pewnością ująłby to Franklin w XXI wieku. Jak połączyć te wszystkie aspekty i skutecznie wpłynąć na długość i jakość życia? O tym dowiesz się biorąc udział w naszej Konferencji!

Serdecznie zapraszam,

Mariola Zmitrowicz
Redaktor naczelna Food Forum

NOWA FORMUŁA KONFERENCJI - Questions&Answers

Tegoroczna edycja Konferencji Food Forum to coś więcej niż tylko wykłady – to przestrzeń realnego dialogu i wymiany doświadczeń. W formule Questions&Answers po wybranych merytorycznych wystąpieniach, prelegent przeznaczy dodatkowe 20 minut na odpowiedzi na pytania uczestników. To wyjątkowa okazja, by rozwiać wątpliwości, pogłębić wiedzę i uzyskać praktyczne wskazówki od ekspertów.

Nie tylko słuchasz – ale również AKTYWNIE UCZESTNICZYSZ!

Obejrzyj zdjęcia z poprzednich edycji Konferencji Food Forum!

Zobacz, jakie niespodzianki przygotowaliśmy
dla STACJONARNYCH uczestników Konferencji i dlaczgo warto spotkać się z nami na żywo!

Prowadzący

  • 01
    prof. dr hab. n. med. Barbara Skrzydło-Radomańska
  • 01
    mgr farm. Zofia Winczewska
  • 01
    mgr inż. Karolina Czyżowska
  • 01
    dr n. med. i n. o zdr. Joanna Róg
  • 01
    dr inż. Katarzyna Olszewska
  • 01
    mgr Edyta Węcławska
  • 01
    dr n. chem. Alicja Śliwowska
  • 01
    dr n. med. Magdalena Maciejewska - Cebulak
  • 01
    prof. dr hab. n. med. Tomasz Banasiewicz
  • 01
    Monika Cisło
  • 01
    dr n. med. Karolina Karabin
  • mgr Klaudia Mikołajczyk
    mgr Klaudia Mikołajczyk
  • Michał Toczyłowski
    Michał Toczyłowski
  • dr n. farm. Wojciech Krzyczkowski
    dr n. farm. Wojciech Krzyczkowski
  • mgr Halina Jurkowska
    mgr Halina Jurkowska
Zgarnij bilet w niższej cenie!
Zarezerwuj bilet do 11 września i oszczędzaj – później ceny wzrosną!

Program Konferencji Food Forum Questions&Answers

27 września 2025, godz. 8:50 - 19:00
Wykład 1
W zdrowym ciele zdrowy mózg
Nutripsychiatria w praktyce – mgr farm. Zofia Winczewska
  • Skuteczne strategie żywieniowe wspierające zdrowie psychiczne.
  • Celowana suplementacja w oparciu o aktualne wytyczne i rekomendacje.
  • Niedobory żelaza – konsekwencje dla mózgu
  • Prawidłowa modulacja mikrobioty jelitowej jako podstawa równowagi psychicznej.
Wykład 2
Team work is dream work
Synergistyczne działanie kolagenu, witaminy C oraz kwasu hialuronowego – dr n. chem. Alicja Śliwowska
  • Schematy działania suplementacji wspomagającej sprężystość i nawilżenie skóry oraz działanie antyoksydacyjnie.
  • Kolagen – fakty i mity. Na co zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni produkt?
  • Stosowanie wewnętrzne czy zewnętrzne? Wady i zalety okiem interdyscyplinarnej specjalistki
Wykład 3
I’m on fire!
Rola diety i probiotyków w łagodzeniu przewlekłego stanu zapalnego wywołanego przez SIBO – prof. dr hab. n. med. Barbara Skrzydło-Radomańska
verified
Wykład w formule:
QUESTIONS AND ANSWERS
  • SIBO pod lupą – czym naprawdę jest, jakie są skutki choroby, jak wpływa na uszkodzenie bariery jelitowej oraz przewlekły stan zapalny.
  • Rola diety low FODMAP. Czy warto ją wdrożyć, aby przerwać błędne koło SIBO i stanu zapalnego?
  • Rola probiotykoterapii w modulacji mikrobioty i wsparciu funkcjonowania bariery jelitowej.
Wykład 4
Zdrowie włosów zaczyna się w jelitach
Kondycja skóry głowy a dysbioza jelitowa – mgr inż. Karolina Czyżowska
verified
Wykład w formule:
QUESTIONS AND ANSWERS
  • Relacja osi jelita-skóra głowy z perspektywy dietetyka i trychologa.
  • Wpływ nieszczelnej bariery jelitowej na stan skóry głowy oraz najczęstsze schorzenia trychologiczne.
  • Znaki ostrzegawcze – zmiany w kondycji włosów i skóry głowy, które mogą wskazywać na zaburzenia dysbiozy jelitowej.
  • Probiotyki i prebiotyki a zdrowie skóry – czy suplementacja może wspierać jej kondycję?
Wykład 5
W głowie się nie mieści
ADHD u dorosłych z perspektywy dietetyka – dr n. med. i n. o zdr. Joanna Róg
  • Kluczowe składniki odżywcze wspierające działanie neuroprzekaźników - dopaminy i noradrenaliny.
  • Niedobory mikro i makroelementów a nasilenie objawów ADHD.
  • Strategie dietetyczne w ADHD u dorosłych – czy istnieją uniwersalne standardy?
Wykład 6
Przerwa w dostawie prądu
Dietoterapia mitochondriopatii – dr inż. Katarzyna Olszewska
verified
Wykład w formule:
QUESTIONS AND ANSWERS
  • Patofizjologia i podział chorób mitochondrialnych ze względu na formę ich nabycia.
  • Dysfunkcje mitochondrialne a zespół przewlekłego zmęczenia.
  • 5 podstawowych filarów terapii mitochondrialnej z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych.
Wykład 7
Cegiełki (długiego) życia
Nukleotydy dietetyczne i ich rola we wsparciu organizmu – mgr Edyta Węcławska
  • Czym są nukleotydy i jaką rolę odrywają w organizmie?
  • Rola suplementacji nukleotydami we wsparciu organizmu w stanach zwiększonego zapotrzebowania.
  • Wpływ nukleotydów na pracę układu nerwowego, funkcji poznawczych oraz regenerację.
Wykład 8
Prehabilitacja to pierwszy stopień do zdrowia
Rola żywienia i probiotykoterapii – prof. dr hab. n. med. Tomasz Banasiewicz
  • Rola prehabilitacji w podniesieniu świadomości pacjenta przez zabiegiem operacyjnym – czy może przełożyć się na stopień zaangażowania w rehabilitację?
  • Prehabilitacja przed czy po wyznaczeniu terminu zabiegu? Czy może pomóc pacjentowi w zakwalifikowaniu się do operacji?
  • Zadanie dietetyka w zespołach interdyscyplinarnych przed zabiegiem operacyjnym – zalecenia w komponowaniu zaleceń dietetycznych i w probiotykoterapii.
Wykład 9
Na pierwszej linii frontu
Rola składników odżywczych w profilaktyce i terapii nowotworowej – dr n. med. Magdalena Maciejewska-Cebulak
  • Rola kompleksowego podejścia, wspierającego ciało i psychikę pacjenta, w profilaktyce i leczeniu chorób nowotworowych – okiem dietetyka i psychodietetyka.
  • Znaczenie odpowiednio zbilansowanej diety w zapobieganiu niedożywieniu i osłabieniu pacjenta w trakcie terapii onkologicznych.
  • Przegląd kluczowych składników odżywczych wspierających organizm w walce z nowotworem na poziomie komórkowym.
  • Rekomendacje w profilaktyce przeciwnowotworowej oparte na najnowszych badaniach – zalecenia w żywieniu i suplementacji.
Wykład 10
Stayin’ Alive
Rola kwasów Omega-3 we wsparciu układu krążenia – mgr Klaudia Mikołajczyk
  • Mechanizmy działania kwasów Omega-3 w obniżeniu poziomu cholesterolu oraz zapobieganiu zmianom miażdżycowym.
  • Znaczenie kwasów Omega-3 w profilaktyce i terapii nadciśnienia oraz zaburzeń rytmu serca.
  • Kwasy Omega-3 w redukcji przewlekłego stanu zapalanego i przeciwdziałaniu uszkodzeniom naczyń krwionośnych.
Wykład 11
Polifenole & Sirtuiny w akcji
Przewlekły stan zapalny o niskim nasileniu – polifenole i sirtuiny dla dłuższego życia w zdrowiu – Karolina Karabin
  • Czym jest przewlekły stan zapalny o niskim nasileniu i jaki ma związek z chorobami cywilizacyjnymi?
  • Polifenole jako aktywatory sirtuin i regulatory stanu zapalnego
  • Hormeza – czy zestresowane rośliny są zdrowsze?
  • Czy podaż polifenoli z dietą jest wystarczająca dla długiego życia w zdrowiu? Dieta vs. suplementacja
Wykład 12
Zmiana zaczyna się od oddechu
Oddech cichy sprzymierzeniec dietetyka – Monika Cisło
  • Jak sposób oddychania wpływa na układ trawienny, stres i metabolizm.
  • Czym różni się oddech fizjologiczny (Buteyko) od technik jogicznych (Pranayama).
  • Jak wykorzystać oddech w pracy z pacjentami zmagającymi się z objadaniem, emocjonalnym jedzeniem czy IBS.
  • Jak dzięki prostym technikom oddechowym pomóc pacjentowi... zacząć zmianę od wewnątrz.
Wykład 12 to specjalna niespodzianka  wyłącznie dla uczestników biorących udział w konferencji stacjonarnej!
Wykład 13
Sekret zdrowych jelit
Escherichia coli Nissle 1917 a równowaga mikrobioty – Michał Toczyłowski
  • Mechanizmy działania E. coli Nissle 1917 w przewodzie pokarmowym.
  • Case study: zastosowanie E. coli Nissle 1917 u pacjentów z chorobami przewodu pokarmowego – przegląd badań.
  • Praktyczne rekomendacje dla dietetyków w pracy z pacjentami.
Wykład 14
Magic Health Food
Od surowca do suplementu – innowacyjne formuły funkcjonalne oparte na ekstraktach CO₂ – dr n. farm. Wojciech Krzyczkowski
  • Jak powstaje suplement? Droga „od surowca do gotowego produktu” – proces opracowywania innowacyjnych formuł.
  • Standaryzacja ekstraktów – dlaczego gwarancja jakości i powtarzalności jest kluczowa w dietoterapii?
  • Perspektywy rozwoju suplementów funkcjonalnych – jak innowacyjne ekstrakty mogą wspierać dietoterapię w praktyce klinicznej i gabinetowej.
Wykład 15
Człowiek czy mikrobiota?
Rośliny adaptogenne dla utrzymania zdrowia mikrobiomu – mgr Halina Jurkowska
  • Dlaczego mikroflora jest kluczowym czynnikiem naszego zdrowia i długowieczności?
  • Rola mikrobioty w przyswajaniu witamin i minerałów.
  • Czym jest system APUD i jaką rolę pełni w organizmie człowieka?
  • Wspomagająca rola ziół adaptogennych we współczesnej dietetyce.

Warsztat

Dobra strategia to połowa sukcesu – protokoły żywieniowe o ograniczonej zawartości węglowodanów w nutripsychiatrii

CZĘŚĆ 1

Dieta ketogeniczna w schizofrenii – Nowe podejście terapeutyczne

CZĘŚĆ 2

Dieta o niskim indeksie glikemicznym w zaburzeniach lękowych – Praktyczne rozwiązania

Dołącz do nas i wzbogać swoją praktykę dietetyczną o nowe, skuteczne podejście do leczenia zaburzeń psychicznych! Bądź na bieżąco z najnowszymi metodami dietetycznymi, które mogą znacząco poprawić jakość życia Twoich pacjentów.

Kup bilet grupowy i otrzymaj dodatkowy rabat na całe zamówienie.
Im więcej biletów kupisz, tym większą zniżkę otrzymasz!

kupując trzy bilety,
otrzymasz
rabat
180 zł netto
kupując cztery bilety,
otrzymasz
rabat
275 zł netto
kupując pięć biletów,
otrzymasz
rabat
365 zł netto
close
Forma udziału:
 
Stacjonarnie
 
Online
Wariant udziału:
 
Konferencja Stacjonarna Standard
zł netto
 
Konferencja Stacjonarna Premium
zł netto
 
Konferencja Stacjonarna Standard
+ Warsztat
zł netto
 
Konferencja Stacjonarna Premium
+ Warsztat
zł netto
 
Konferencja Online Standard
zł netto
 
Konferencja Online Premium
zł netto

Bilet na Konferencję Stacjonarną Standard

zł netto / zł brutto
PLN
cena netto / zł brutto
Ceny wzrastają 11 września:
zł netto ( zł brutto)
Pula biletów promocyjnych jest ograniczona.
Zapisując się zyskasz:
  • Udział we wszystkich sesjach wykładowych w formule stacjonarnej
  • Imienny e-certyfikat potwierdzający udział w konferencji
  • 7-dniowy dostęp do nagrań z konferencji
  • Poczęstunek kawowy i zdrowy lunch
  • Prezentacje i materiały konferencyjne
  • Pakiet powitalny – torba pełna niespodzianek

Bilet na Konferencję Stacjonarną Premium

zł netto / zł brutto
PLN
cena netto / zł brutto
Ceny wzrastają 11 września:
zł netto ( zł brutto)
Pula biletów promocyjnych jest ograniczona.
Zapisując się zyskasz:
  • Udział we wszystkich sesjach wykładowych w formule stacjonarnej
  • Imienny e-certyfikat potwierdzający udział w konferencji
  • 14-dniowy dostęp do nagrań z konferencji
  • Drukowany Workbook – praktyczne narzędzie edukacyjne
  • Drukowany Casebook – pomoc naukowa do pracy
  • Miejsce siedzące VIP (najbliżej sceny)
  • E-book - praktyczna wiedza do wykorzystania w pracy
  • Poczęstunek kawowy i zdrowy lunch
  • Prezentacje i materiały konferencyjne
  • Pakiet powitalny – torba pełna niespodzianek

Bilet na Konferencję Stacjonarną Standard
+ Warsztat

zł netto / zł brutto
PLN
cena netto / zł brutto
Ceny wzrastają 11 września:
zł netto ( zł brutto)
Pula biletów promocyjnych jest ograniczona.
Zapisując się zyskasz:
  • Udział we wszystkich sesjach wykładowych w formule stacjonarnej
  • Imienny e-certyfikat potwierdzający udział w konferencji
  • 7-dniowy dostęp do nagrań z konferencji
  • Udział w warsztacie: Dobra strategia, to połowa sukcesu - protokoły żywieniowe o ograniczonej zawartości węglowodanów w nutripsychiatrii
  • Dodatkowy imienny e-certyfikat potwierdzający udział warsztatach
  • Poczęstunek kawowy i zdrowy lunch
  • Prezentacje i materiały konferencyjne
  • Pakiet powitalny – torba pełna niespodzianek

Bilet na Konferencję Stacjonarną Premium
+ Warsztat

zł netto / zł brutto
PLN
cena netto / zł brutto
Ceny wzrastają 11 września:
zł netto ( zł brutto)
Pula biletów promocyjnych jest ograniczona.
Zapisując się zyskasz:
  • Udział we wszystkich sesjach wykładowych w formule stacjonarnej
  • Imienny e-certyfikat potwierdzający udział w konferencji
  • 14-dniowy dostęp do nagrań z konferencji
  • Udział w warsztacie: Dobra strategia, to połowa sukcesu - protokoły żywieniowe o ograniczonej zawartości węglowodanów w nutripsychiatrii
  • Dodatkowy imienny e-certyfikat potwierdzający udział warsztatach
  • Drukowany Workbook – praktyczne narzędzie edukacyjne
  • Drukowany Casebook – pomoc naukowa do pracy
  • Miejsce siedzące VIP (najbliżej sceny)
  • E-book - praktyczna wiedza do wykorzystania w pracy
  • Poczęstunek kawowy i zdrowy lunch
  • Prezentacje i materiały konferencyjne
  • Pakiet powitalny – torba pełna niespodzianek

Bilet na Konferencję Online Standard

zł netto / zł brutto
PLN
cena netto / zł brutto
Ceny wzrastają 11 września:
zł netto ( zł brutto)
Pula biletów promocyjnych jest ograniczona.
Zapisując się zyskasz:
  • Udział we wszystkich sesjach wykładowych w formule online
  • Imienny e-certyfikat potwierdzający udział w konferencji
  • 7-dniowy dostęp do nagrań z konferencji
  • Prezentacje i materiały konferencyjne

Bilet na Konferencję Online Premium

zł netto / zł brutto
PLN
cena netto / zł brutto
Ceny wzrastają 11 września:
zł netto ( zł brutto)
Pula biletów promocyjnych jest ograniczona.
Zapisując się zyskasz:
  • Udział we wszystkich sesjach wykładowych w formule online
  • Imienny e-certyfikat potwierdzający udział w konferencji
  • 14-dniowy dostęp do nagrań z konferencji
  • E-book - praktyczna wiedza do wykorzystania w pracy
  • Prezentacje i materiały konferencyjne
 
 
Zmień bilet

Patronat

Informacje

 

szczegóły organizacyjne

27 września 2025 r.
godz. 8:50 - 19:00
Warszawa
Novotel Warszawa Airport
ul. 1 Sierpnia 1, 02-134 Warszawa

KontaktJeśli na stronie nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie, możesz się z nami skontaktować bezpośrednio.

Skontaktuj się z nami, a nasz zespół chętnie pomoże rozwiać Twoje wątpliwości.
BIURO OBSŁUGI KLIENTA

KONTAKT DLA UCZESTNIKÓW

Anna Stelmach
Project Manager

anna.stelmach@forum-media.pl
tel. kom.: +48 692 057 012

KONTAKT DLA PARTNERÓW

Mariola Zmitrowicz
Redaktor naczelna

mariola.zmitrowicz@forum-media.pl
tel. kom.: +48 607 563 894

KONTAKT DLA PARTNERÓW

Katarzyna Świderska
Brand Managerka

katarzyna.swiderska@forum-media.pl
tel. kom.: +48 502 237 945

WSPÓŁPRACA BARTEROWA

Natalia Zdunek

natalia.zdunek@forum-media.pl
tel. kom.: 692 057 033

ORGANIZACJA SZKOLEŃ WEWNĘTRZNYCH

Weronika Nowacka

weronika.nowacka@forum-media.pl
tel.: +48 61 62 87 004

Udział w Konferencji Food Forum to niepowtarzalna okazja dla dietetyków, lekarzy oraz wszystkich osób zainteresowanych zdrowiem i nowoczesnym podejściem do żywienia, by zgłębić tematykę homeostazy organizmu i osi jelitowo-mózgowej. Nasze wydarzenia są wyjątkowe – łączą kompleksowe podejście do tematu z wysokim poziomem merytorycznym i profesjonalizmem, co sprawia, że są dedykowane specjalistom poszukującym sprawdzonych, praktycznych rozwiązań w swojej pracy.

Nasz Kongres Dietetyczny gromadzi wybitnych specjalistów, którzy dzielą się swoją wiedzą na temat dietoterapii, probiotykoterapii i suplementacji. To wydarzenie, w którym nauka spotyka się z praktyką – uczestnicy otrzymują nie tylko aktualną wiedzę, ale także narzędzia, które mogą od razu zastosować w pracy z pacjentami. Prelekcje oraz warsztaty są starannie dobrane, aby odpowiadały na aktualne wyzwania dietetyki i zdrowia publicznego.

Nasza Konferencja Dietetyczna to miejsce, gdzie uczestnicy zdobywają wiedzę opartą na najnowszych badaniach, dzięki czemu podnoszą swoje kompetencje w zakresie dietetyki, co ma bezpośredni wpływ na jakość świadczonych usług. Zaproszeni prelegenci to eksperci w swoich dziedzinach, którzy z pasją dzielą się doświadczeniem i wnoszą nowoczesne podejście do edukacji. Dzięki starannie dopasowanym tematom i wnikliwej analizie badań, wydarzenie podnosi standardy edukacyjne w branży.

Dołącz do liderów branży na Kongresie Food Forum i przekonaj się, jak nasze wydarzenia wyróżniają się na tle innych konferencji dietetycznych – to doskonała okazja, by rozwinąć swoje umiejętności i zyskać praktyczne rozwiązania, które przyczynią się do lepszej opieki nad pacjentami i bardziej świadomego podejścia do zdrowia.

 

BIURO OBSŁUGI KLIENTA
tel. 61 66 55 721

Godziny pracy:
pon. - pt. 08:00 - 16:00

 
@ Copyright 2025 Forum Media Polska