Promocja ważna tylko do 29 CZERWCA! Po tym terminie cena wzrośnie!
Konferencja Food Forum

NOWE TRENDY W DIETOTERAPII I EDUKACJI ŻYWIENIOWEJ

PACJENTÓW Z ZABURZENIAMI HORMONALNYMI I AUTOIMMUNOLOGICZNYMI

Praktyczne wykłady i warsztaty
24 września 2022, 9:00-18:00
Poznań lub online | Hotel Novotel Poznań Centrum
AKTUALNA PROMOCJA ZAKOŃCZY SIĘ ZA:
0dni
0godz.
0min.
0sek.

Podczas tegorocznej edycji przygotowaliśmy dla Ciebie:

+
PRAKTYCZNE NARZĘDZIA EDUKACYJNE
Misją tej edycji wydarzenia, jest wyposażenie dietetyków i lekarzy w konkretne wskazówki i narzędzia do wykorzystania w edukacji żywieniowej pacjentów z chorobami dietozależnymi. Poza aktualną wiedzą merytoryczną, otrzymasz materiały, które wykorzystasz w swojej codziennej pracy z pacjentami.
+
WARSZTATY Z PACJENTAMI
Podczas wydarzenia będziesz mógł wziąć udział w 2 praktycznych warsztatach, opartych o prace z prawdziwymi pacjentami z gabinetów dietetycznych. Poznasz warsztat pracy doświadczonych specjalistów dietoterapii i edukacji żywieniowej i przećwiczysz zdobytą wiedzę w praktyce.
+
INTERAKTYWNE ROZWIĄZANIA
W dobie digitalizacji treści i nowej rzeczywistości wiemy, że nie zawsze możecie być fizycznie na naszych konferencjach. Dostęp do transmisji konferencji i nagrań z przeprowadzonych wystąpień będzie benefitem dla tych, którzy chcieliby wrócić do przedstawionej podczas konferencji wiedzy bądź być z nami tego dnia.
+
NETWORKING BRANŻOWY
Wydarzenia Food Forum od lat skupiają wokół siebie naukowców, specjalistów i przedsiębiorców zaangażowanych w rozwój branży dietetycznej. To wyjątkowa okazja do nawiązania cennych relacji z osobami z prawdziwą pasją do dietetyki.
+
SZEROKI ZAKRES ZAGADNIEŃ
Topowi specjaliści dietoterapii i medycyny w kraju przedstawią wytyczne dotyczące walki z chorobami dietozależnymi takimi jak cukrzyca, PCOS, insulinooporność, choroby układu pokarmowego, choroby tarczycy, otyłość i nadwaga, zaburzenia neurologiczne – pokażemy jakie metody pracy z pacjentami są najefektywniejsze i jak w praktyce prowadzić ich skuteczną dietoterapię.
+
INTERDYSCYPLINARNY ZESPÓŁ PRELEGENTÓW
Poznasz sprawdzone metody terapeutyczne i praktyczne wskazówki do pracy z pacjentami, którymi dzielić się będą topowi dietetycy, psychodietetycy i lekarze w Polsce. Dostarczymy Ci najnowszą wiedzę w oparciu o połączone doświadczenia specjalistów wielu dziedzin, dzięki czemu spojrzysz na wyzwania efektywnej dietoterapii w szerszej perspektywie.

KONFERENCJA FOOD FORUM Ekspert dlaczego warto tu być?

DIETOTERAPIA, PROBIOTYKOTERAPIA I SUPLEMENTACJA

Gospodarka hormonalna kobiet z PCOS - wskazówki celowanej dietoterapii i zalecanej suplementacji oraz najczęstsze pytania pacjentek

Nietolerancje pokarmowe u pacjentów z zespołem jelita drażliwego (IBS)

EDUKACJA
ŻYWIENIOWA

Skuteczna dietoterapia i edukacja pacjenta z zespołem metabolicznym

Jak zwiększyć skuteczność w osiąganiu celów terapeutycznych w insulinooporności – edukacja pacjenta w praktyce dietetyka

PSYCHODIETETYKA
I NEURODIETETYKA

Gdy pacjent nie trzyma się zaleceń – skuteczne strategie psychodietetyczne zwiększające realizację zaleceń żywieniowych

Mózg pod presją – oś jelitowo-mózgowa z perspektywy medycznej

WARSZTATY
Z PACJENTAMI

Dietoterapia i edukacja żywieniowa pacjenta z przerostem bakteryjnym jelita cienkiego (SIBO)

Cukrzyca ciążowa w praktyce – jak prowadzić i edukować pacjentki w gabinecie dietetycznym?

Przywracanie neurorównowagi – jak skutecznie wspierać zdolności poznawcze i sprawność umysłową poprzez dietę i suplementację?

Dodatkowo czekają na Ciebie NOWOŚCI!:

WORKBOOKI Z NARZĘDZIAMI EDUKACYJNYMI

Otrzymasz materiały wspierające Cię w codziennej pracy z pacjentami

OLIMPIADA WIEDZY
ŻYWIENIOWEJ

Z możliwością zdobycia nagrody specjalnej

STREFA
SELFCARE & NETWORKING

Podczas przerw zadbamy o Twój dobry nastrój dzięki dodatkowym atrakcjom

PRAKTYCZNE NARZĘDZIA W TWOICH RĘKACH!Zobacz jakie narzędzia praktyczne otrzymasz w ramach drukowanego Workbooka:

Infografiki i materiały edukacyjne dla pacjentów (drukowane/do pobrania)
Checklisty pytań do wywiadu żywieniowo-zdrowotnego, przy konkretnym zaburzeniu
Scenariusze rozmów z pacjentami, dla skutecznej komunikacji
Schematy postępowania w konkretnych jednostkach chorobowych

OLIMPIADA WIEDZY ŻYWIENIOWEJ

Podejmij wyzwanie i weź udział w naszej pierwszej OLIMPIADZIE wiedzy!

Podczas konferencji odpowiedz na pytania dotyczące tematyki wykładów i zdobądź nagrodę specjalną

podczas interaktywnej Olimpiady Food Forum Ekspert!

TO BĘDZIE WYJĄTKOWY DZIEŃ!Spędź z nami całą sobotę we wspaniałej atmosferze.
Sprawdź 5 powodów dla których warto przyjechać do Poznania!

1

Odkryjesz nowości kosmetyczno-pielęgnacyjne BEAUTY

Skorzystaj z makijażu organicznymi kosmetykami, aby poczuć się tego dnia jeszcze bardziej wyjątkowo. Specjalistki od wizażu będą czekać na Ciebie w naszym foyer.

2

Zdobędziesz cenne kontakty

Odwiedzisz stoiska liderów branży dietetycznej i medycznej, by rozmawiać o biznesowych współpracach, nowościach produktowych i innych ciekawych inicjatywach.

3

Zabierzesz świeże zioła do domu

Nasze sale konferencyjne ozdabiamy świeżymi ziołami, które po konferencji możesz śmiało zabrać do domu.

4

Zintegrujesz się z pasjonatami dietetyki

Rozmowy przy kawie o dietetyce, wymiana doświadczeń, networking – to właśnie u nas nawiążesz nowe znajomości z koleżankami i kolegami z branży!

5

Zaprosimy Cię na pyszny i zdrowy lunch

Do wyboru również w opcji wegańskiej i bezglutenowej.

NA KONFERENCJI WYSTĄPIĄ:

prof. dr hab. med.
Artur Mamcarz
lekarz internista i kardiolog, nauczyciel akademicki, profesor nauk medycznych
dr n. o zdr.
Dominika Gier
dietetyk medyczny
 
mgr
Monika Gackowska-Lisińska
dietetyk kliniczny i sportowy, diagnosta laboratoryjny, diet-coach, szkoleniowiec
mgr
Karolina Gruszecka
dietetyk, psychodietetyk, dyplomowany dietocoach
dr n. med.
Angelika Kargulewicz
dietetyk kliniczny
dr hab. n. med.
Sławomira Drzymała-Czyż
dietetyk kliniczny, wykładowca akademicki
mgr
Daria Kotek
dietetyk kliniczny
mgr
Zuzanna Przewoźny
dietetyk kliniczny
dr n. med.
Magdalena Cubała-Kucharska
lekarz medycyny integracyjnej
Dr n. o zdr.
Wanda Baltaza
dietetyk kliniczny, psychodietetyk

GOŚĆ SPECJALNY:

prof. dr hab.
Wojciech Cichy
profesor pediatrii

PROGRAM KONFERENCJI

WYKŁADY
Łączące wiedzę teoretyczną z praktycznymi wskazówkami
dietoterapii diagnostyki suplementacji probiotykoterapii

BLOK I: DIETOTERAPIA, PROBIOTYKOTERAPIA I SUPLEMENTACJA

dr n. med.
Dominika Gier
 

1

Wszystko co musisz wiedzieć o hormonach w PCOS – jak zaplanować celowaną dietoterapię, suplementację oraz najczęstsze pytania pacjentek gabinetu dietetyka

Zespół policystycznych jajników (PCOS) stanowi najczęściej diagnozowane wśród kobiet w wieku reprodukcyjnym zaburzenie endokrynne, któremu często towarzyszy insulinooporność (IR) oraz zaburzenia poziomu androgenów, lipidowymi oraz nadciśnienie tętnicze.

 

dr hab. n. med.
Sławomira Drzymała-Czyż

2

Jak dostosować metodę leczenia Zespołu Jelita Drażliwego (IBS) u pacjentów z nietolerancjami pokarmowymi, aby osiągnąć jak najlepsze wyniki?

Wielu pacjentów z zespołem jelita nadwrażliwego (IBS) wiąże występowanie swoich dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego ze spożywaniem pokarmów. Nietolerancje pokarmowe słabo wchłanialnych wodorowęglanów powodują objawy zbliżone do tych, jakie zgłaszają pacjenci z IBS.

 

BLOK II: EDUKACJA ŻYWIENIOWA

prof.
Artur Mamcarz

3

Skuteczna dietoterapia i edukacja pacjenta z zespołem metabolicznym – kompleksowa interwencja jako warunek sukcesu terapii

Ocenia się, że wśród dorosłych mieszkańców krajów rozwiniętych 20–25% osób w średnim wieku spełnia kryteria diagnostyczne zespołu metabolicznego. Oprócz wprowadzenia prawidłowej diety, do zadań specjalistów należą także edukacja dietetyczna i motywacja pacjenta do wprowadzenia koniecznych zmian w stylu życia.

 

mgr
Daria Kotek

mgr
Zuzanna Przewoźny

4

Jak zwiększyć skuteczność w osiąganiu celów terapeutycznych w insulinooporności – edukacja pacjenta w praktyce dietetyka

Wbrew pozorom leczenie insulinooporności nie należy do najtrudniejszych, ale jego efekty są mocno skorelowane od wiedzy i wytrwałości pacjenta oraz uwzględnienia przez dietetyka współwystępujących zaburzeń.

 

BLOK III: PSYCHODIETETYKA I NEURODIETETYKA

dr n. med.
Magdalena Cubała-Kucharska

5

Mózg pod presją – oś jelitowo-mózgowa z perspektywy medycznej

Zaburzenia osi mózgowo-jelitowej i oddziaływanie zmian mikrobioty, stanów zapalnych w jelicie oraz alergii i nietolerancji na funkcje poznawcze, koordynację i zmiany neuroprzekaźników w mózgu to obecnie jeden z najszerzej dyskutowanych tematów w medycynie.

mgr
Karolina Gruszecka

6

Gdy pacjent nie trzyma się zaleceń – skuteczne strategie psychodietetyczne zwiększające realizację zaleceń żywieniowych

Praca z pacjentem niezmotywowanym lub z pacjentem z tzw. słomianym zapałem jest jedną z największych bolączek specjalistów żywienia. Nowoczesne podejście do pracy z pacjentem zakłada, że nie ma osób niezmotywowanych i że sztuka prowadzenia rozmowy z pacjentem polega na umiejętnym wydobyciu indywidualnej, wewnętrznej motywacji danej osoby.

WARSZTATY PRAKTYCZNE
Podczas praktycznych warsztatów specjaliści dietetyki przeprowadzą na żywo wizyty z prawdziwymi pacjentami oraz omówią szczegółowo postępowanie w trudnych przypadkach pacjentów z gabinetu dietetyka. Podczas warsztatu otrzymasz cenne wskazówki i wiedzę, którą bez problemu przełożysz na swoją pracę z pacjentami.

mgr
Monika Gackowska

1

Przywracanie neurorównowagi – jak skutecznie wspierać zdolności poznawcze i sprawność umysłową poprzez dietę i suplementację?

Związek diety z funkcjonowaniem naszego układu nerwowego nie podlega wątpliwościom. Istnieje wiele substancji odżywczych, które mają ogromny wpływ na to, jak efektywnie funkcjonują komórki naszego mózgu i neurony zlokalizowane w całym ciele. Znajomość fizjologii człowieka pozwala lepiej zrozumieć, które składniki diety są niezbędne do generowania impulsów nerwowych i ich efektywnego przetwarzania.

 

dr n. med.
Angelika Kargulewicz

2

Jak w praktyce przeprowadzić wywiad, zaplanować dietoterapię i edukację żywieniową u pacjenta z przerostem bakteryjnym jelita cienkiego (SIBO)?

SIBO (ang. small intestinal bacterial overgrowth), czyli przerost bakteryjny w jelicie cienkim to dokuczliwe dla pacjentów zaburzenie funkcjonowania zaburzenia przewodu pokarmowego, w których dochodzi do nadmiernego namnażania się mikroorganizmów w przewodzie pokarmowym.

 

Dr n. o zdr. Wanda Baltaza 

3

Dieta przyszłej mamy - co jest istotne? Realizacja zapotrzebowania na składniki pokarmowe podczas przygotowań i w trakcie ciąży, w praktyce 

Według Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) dieta stosowana przed koncepcją oraz w trakcie ciąży powinna zapewnić jak najlepsze warunki dla rozwoju płodu. Jednak stosunkowo często zdarza się, że jest ona niewystarczająca dla pokrycia zapotrzebowania kobiety, co może być związane z indywidualną zdolnością organizmu do wchłaniania i metabolizowania substancji odżywczych. Niedobory żywieniowe mogą prowadzić do występowania powikłań ciąży, dlatego tak istotne jest, abyś jako dietoterapeuta dysponował usystematyzowaną, rzetelną i wolną od mitów wiedzą na temat prawidłowego odżywiania kobiet w ciąży i w okresie prekoncepcji. 

 

GOŚĆ SPECJALNY

Prof. dr hab.

Wojciech Cichy

ZAUFAJ NASZEMU DOŚWIADCZENIU I WIEDZY

Nasza działalność przez lata rozwijała się podążając za trendami rynku oraz potrzebami klientów. Wydawane przez nas tytuły są cenione przez szerokie grono specjalistów. Wśród naszych czasopism i portali znajdziesz między innymi: Food Forum, Gastroenterologia, czy Forum Pediatrii Praktycznej.

PARTNERZY

 

WEŹ UDZIAŁ

Do końca promocji pozostało:
0dni
0godz.
0min.
0sek.
CENA ZMIENIA SIĘ 29 CZERWCA
Pula biletów promocyjnych jest ograniczona
Pakiet BASIC:
WYKŁADY + WARSZTATY
wersja stacjonarna
169zł netto (207,87zł brutto)
599zł netto (736,77zł brutto)
KUP BILET
Pakiet PREMIUM:
WYKŁADY + WARSZTATY + CERTYFIKOWANY KURS ONLINE
wersja stacjonarna
349zł netto (429,27zł brutto)
799zł netto (982,77zł brutto)
KUP BILET
Pakiet BASIC ONLINE:
WYKŁADY + WARSZTATY
wersja online
169zł netto (207,87zł brutto)
599zł netto (736,77zł brutto)
KUP BILET
Pakiet PREMIUM:
WYKŁADY + WARSZTATY + CERTYFIKOWANY KURS ONLINE
wersja online
349zł netto (429,27zł brutto)
799zł netto (982,77zł brutto)
KUP BILET

LOKALIZACJA

Novotel Poznań Centrum
ul. plac Andersa 1, Poznań

RABATY NA OFERTĘ HOTELOWĄ w okolicy, w dniach 23-25 września 2022 r.:

  • NOVOTEL Poznań Centrum (MIEJSCE KONFERENCJI):
    ul. Plac Andersa 1

    • pokój Standard 1-os 380 pln brutto ze śniadaniem
    • pokój Superior 1-os 400 pln brutto ze śniadaniem

    Powyższe ceny obowiązują do 31.07.2022 wg dostępności pokoi. Na rezerwację obowiązuje przedpłata.

    Hasło: FORUM MEDIA

  • IBIS POZNAŃ CENTRUM (BUDYNEK WSPÓLDZIELONY Z NOVOTEL Poznań Centrum, gdzie odbywa się konferencja)
    ul. Plac Andersa 1

    • pokój Standard 1-os 350 pln brutto ze śniadaniem
    • dopłata do pokoju 2-osobowego 40 pln brutto

    Powyższe ceny obowiązują do 31.07.2022 wg dostępności pokoi. Na rezerwację obowiązuje przedpłata.

    Hasło: FORUM MEDIA

  • Hotel Altus Poznań Old Town (10 MINUT PIESZO OD MIEJSCA KONFERENCJI)
    ul. Święty Marcin 40

    Rabat – 10% od ceny dnia

    Rezerwacje pod adresem e-mail : recepcja@hotelaltus.pl lub telefonicznie +48 616408600

    Hasło: Food Forum

CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?

Jeśli na stronie nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie możesz się z nami skontaktować bezpośrednio.
Skontaktuj się z nami, a nasz zespół chętnie pomoże rozwiać Twoje wątpliwości.

KONTAKT DLA UCZESTNIKÓW

Katarzyna Bąk
katarzyna.bak@forum-media.pl
+48 698 661 713
Project Manager

KONTAKT DLA UCZESTNIKÓW

Klaudia Mikołajczyk
klaudia.mikolajczyk@forum-media.pl
Project Manager

KONTAKT DLA PARTNERÓW

Mariola Zmitrowicz
mariola.zmitrowicz@forum-media.pl
+48 607 563 894
Redaktor naczelna

KONTAKT DLA PARTNERÓW

Roland Paprzycki
roland.paprzycki@forum-media.pl
+48 502 237 938
Specjalista ds. sprzedaży

KONTAKT DLA PARTNERÓW

Otylia Kaczmarek
otylia.kaczmarek@forum-media.pl
+48 536 789 854
Brand Manager

Co o kongresie mówią osoby z branży

Źródło: Anonimowe ankiety satysfakcji uczestników Konferencji Food Forum: „Nowe perspektywy w dietoterapii chorób metabolicznych i cywilizacyjnych” 2 kwietnia 2022 r. w Warszawie oraz „Skuteczna dietoterapia i diagnostyka w gabinecie dietetycznym” 25.09.2021 w Poznaniu

ORGANIZATOR:
Forum Media Sp. z o.o.
ul. Polska 13
60-595 Poznań
REGON: 631046924
NIP: 781-15-51-223

100% merytoryki i praktyki – wskazujemy skuteczne zalecenia dietetyczne, omawiamy strategie terapeutyczne i metody leczenia, wykorzystywane przez specjalistów i ekspertów branży dietetycznej i medycznej – omawiamy metody tylko potwierdzone w praktyce, które rzeczywiście pojawiają się w gabinetach specjalistów. Podczas naszych wydarzeń prowadzimy praktyczne wykłady z ekspertami, dotyczące aktualnych problemów terapeutycznych, ich profilaktyki i leczenia, dzięki temu podejmujemy tylko najważniejsze dla Państwa zagadnienia. Stawiamy na wykładowców z wiedzą merytoryczną i doświadczeniem. Wyselekcjonowane grono prelegentów, za którymi stoją konkretne sukcesy terapeutyczne, podzieli się swoim doświadczeniem i wskazuje rozwiązania, które stosują w codziennej praktyce zawodowej. Dzięki unikalnej i praktycznej formule łączącej merytoryczne wykłady z praktycznymi warsztatami będziesz potrafił zastosować wiedzę pozyskaną podczas naszego wydarzenia w codziennym życiu i praktyce zawodowej.